Geçiş Kontrol Sistemleri Kullanımı

    Geçiş Kontrol Sistemleri Kullanımı;

    Kişilerin veya topluluğun bir yere giriş çıkışlarını kontrol etmek ve sınırlandırmak için kullanılan sistemler geçiş kontrol sistemleridir. Bu sistemler geçişin yapıldığı yerlere kapılara, asansörlere, otoparklara kurulmaktadır. Geçiş kontrol sistemleri kullanımı her geçen gün gerek özel şirketlerde gerekse kumasal alanlarda artmaktadır. Geçiş kontrol sistemleri kullanımı oldukça kolaydır. Kolay kullanımının yanında güvenli olan geçiş sistemleri güvenliğin sağlanması gereken yerlerde gerekli tedbirlerin alınmasına yardımcı olmaktadır. Geçiş kontrol sistemleri şifre girilerek yapılan basit yapılı modellerden tutunda karmaşık algoritmalara sahip biyometrik okuyuculara kadar farklı sistemlerin yer aldığı bir alan olarak dikkat çekmektedir.

    Geçiş Kontrol Sistemleri Hakkında?

    Geçiş Kontrol Sistemleri
    Bu sistemlerin kurulduğu alanlarda giriş çıkışları tek bir yerde toplamaktadır. Tek bir yerden takip edilen giriş çıkışlar ile güvenlik sağlanmış olmaktadır. Otoparka kurulan geçiş sistemleri ile kayıtlı ve yabancı araçların ayrımı yapılmaktadır. Aynı zamanda kayıtlı araçların giriş çıkışları zaman kaybetmeden yapılmaktadır. Hem güvenlik hem de zaman açısından avantaj oluşturmaktadır. Geçiş kontrol sistemi kullanımı sadece yabancı kişilerin giriş çıkışlarını takip etmek için değil, personel giriş çıkışlarını ve maaşlarını takip etmek için personel takip sistemi olarakta kullanılır. Aynı zamanda yemekhane giriş çıkışları bu sistem ile takip edilmektedir. Kullanım işlevi ve alanı her geçen genişleyen geçiş kontrol sistemi kullanımı oldukça basittir.
    İşlevi açısından geçiş kontrol sistemi kullanımı farklı işlevlere sahip modelleri ile takip edilmektedir. Bunlar;
    • Biyometrik Sistemler: Gelişen teknoloji ile yeni donanıma sahip bir sistemdir. Bu sistemin giriş çıkışları kişilerin parmak izi, iris, ses, yüz ve retina gibi nitelikleri ile takip edilmektedir. Bu geçiş sistemleri özel ve devlet kurumlarında kullanılmaktadır.
    • Parmak İzi Tanıma: Parmak izi saptama yöntemi ile giriş çıkışlar takip edilmektedir.
    • Yüz Tanıma: Geçiş kontrolünde kimlik belirlemesi amacı ile kullanılan bir sistemdir.
    • Ses Tanıma: Ses tanıma sistemi ile çalışan bu modeller kimlik tanıma frekanslarını kullanmaktadır.
    Bu sistemler; AVM’lerde, bankalarda, hastanelerde, sigorta şirketlerinde, havalimanı giriş çıkışlarında, metrolarda, ev, ofis ve apartman giriş çıkışlarında kullanılmaktadır.

    İlginizi Çekebilecek Ürünler

    Yorumlar

    Bu blog yazısı ile ilgili yorum bulunamadı!

    Yorumunuzu Yazın

    WhatsApp İletişim