Geçiş Kontrol Sistemleri Nedir

    Geçiş Kontrol Sistemleri Nedir?

    Büyük iş yerlerinde, kalabalık çalışma ortamlarında, fabrikalarda havalimanlarında gece gündüz çalışılan iş yerlerinde geçiş kontrol sistemi kullanılır. Bu sistem kişilerin Hangi saatlerde giriş yaptığı hangi saatlerde çıkış yaptığı bilgisini verir. Kişilerde bulunan kart sistemi ile geçişlerin yapıldığı sistem çok çalışanı olan firmalar için büyük kolaylık sağlar. Çalışan personelin kuruma giriş de kullandığı sistem geçiş kontrol sistemidir.

    Geçiş Kontrol Sistemleri Çeşitleri;

    Kartlı geçiş sistemleri personele ait olan kart personelin elinde iken geçişlere izin verilir. Geçiş kontrol için çok yaygın kullanılan bu kartlı geçiş bir sürü avantaj sağlamaktadır. Örneğin personelin giriş çıkışında imza alınmasına gerek yoktur çünkü bu kartlı sistem personelin giriş çıkışını kayıt altına almaktadır.
    Parmak izi geçiş kontrol sistemleri son teknolojiyi yansıtır. Bir hareketle açılması gereken kapı kişiye özel açılır ve giriş sağlanır.
    Yüz tanıma sistemleri de yine parmak izi geçiş sistemleri gibi son teknoloji ürünleridir. Turnike üzerilerine ya da kapı girişlerine yerleştirilen sistem, kişi için özellikli bir geçiş sistemidir. Geçiş kontrol sistemleri nedir ve çeşitleri nedir diye baktığımızda oldukça fazla seçeneklerle karşılaşmamız mümkün.
    Turnike geçiş sistemleri, geçişlerde kişiler bu turnike sistemine personel kimlik kartını okutabilir.

    Geçiş Kontrol Sistemleri Avantajları?

    Özellikle  büyük firma ve fabrikalarda geçiş kontrol sistemleri bir düzen oluşturur. Oluşturduğu giriş çıkış düzenini kayıt altında tutar. Ve geçmişe dönük bakılmak istendiğinde doküman sağlanmış olur. Geçiş kontrol sistemleri için teknolojinin yazılım ve donanım ayağı kullanılır. Bu Avantajlarından biri de güvenliğin sağlanmış olmasıdır. Çok kalabalık iş yerlerinde giriş çıkışların güvenliği, firmaların güvenliği giren kişilerin böyle bir uygulamaya tabi tutulması ile güvenliğin ilk adımı sağlanmış olur. Geçiş kontrol sistemleri nedir ve sağladığı avantajlar nedir diye düşünecek olursak bunlar ilk sıralayacağımız maddelerdir. Bu sistem aracılığı ile yine ziyaretçi kartları oluşturulabilir. Bu kartlar sayesinde kurum ya da firmaya gelenlerde kontrol altına alınmış olur.

    İlginizi Çekebilecek Ürünler

    Yorumlar

    Bu blog yazısı ile ilgili yorum bulunamadı!

    Yorumunuzu Yazın

    WhatsApp İletişim