Görüntülü Diafon Sistemleri Nasıl Kurulur

    Görüntülü Diafon Sistemleri Nasıl Kurulur?

    Bina güvenliğinin önemli hale geldiği günümüzde özellikle büyük şehirlerde en çok tercih edilen sistemlerin başında görüntülü diafon sistemleri gelmektedir. Evinize geleni görmek, sesini duymak ve kapıyı açtığınızda kiminle karşılaşacağınızı bilmek kendinizi güvende hissetmenizi sağlamaktadır.Bu fikirden yola çıkan güvenlik firmaları görüntülü diafon sistemi olarak bilinen sistemleri geliştirmişlerdir. Önceleri sadece sesin kullanıldığı diafon sistemleri yerini günümüzde çok daha fazla özelliğe sahip görüntülü diafon sistemlerine bırakmıştır. Teknolojinin hızlı gelişimini göz önüne alırsak ilerleyen zamanlarda bu sistemlerin göstereceği gelişim hepimizi heyecanlandırmaktadır. Bu aşamada elbette ki akıllara görüntülü diafon sistemleri nasıl kurulur? Sorusu gelmektedir.

    Görüntülü Diafon Sistemlerinin Kurulumu Hakkında;

    Yerleşim yerlerinde, sitelerde, apartmanlarda sesli ve görüntülü iletişim imkânını sağlayan interkom sistemlere görüntülü diafon sistemi denmektedir.. Bu sistemleri tanımadan önce diafon nedir? Bunu bilmemiz gerekmektedir. Sadece sesle iletişim kurabildiğimiz sistemlere diafon sistemler denmektedir. Dış kapıdan biri zilinize bastığında, tuşa basıp sesli olarak kim olduğu hakkında bilgi almanızı sağlamaktadır ve iletişim tek yönlü olmaktadır. Görüntülü diafon sistemlerinde ise gelen kişinin anlık görüntüsünü, sesini alabilir; anlık görüşme yapabilirsiniz. Önceleri diafon kullanılırken artan güvenlik ihtiyacının sonucunda görüntülü diafon sistemleri de hayatımızdaki yerini almıştır.   

    Görüntülü Diafon Sistemi Nasıl Kurulur ?

    Binalarda girişlere yerleştirilen zil paneli ve evinizin iç kısmına konulan diafon paneli sayesinde kurulumu kolay ve pratiktir. Bileşenleri diafon, dış panel ve besleme ünitesidir. Diafon paneli bu sistemlerde en çok farklılık gösteren kısımdır. Gelişmiş sistemlerde yangın alarmı kontrolü gibi ek özellikler de bulunmaktadır. Günümüzde güvenlik açısından bir ihtiyaç haline gelen görüntülü diafon kullanımı konusunda öncelikle ihtiyacınızı doğru belirlemeniz gerekmektedir. Görüntülü diafon sistemi almaya karar verdiğinizde seçeceğiniz sistemin satış sonrası hizmet konusunda güvenilir olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bireysel ya da çoklu kullanım özelliklerine göre seçim yapmanız gerekmektedir.
    Görüntülü kapı zili olarakta kullanılan bu sistemler tıpkı güvenlik kamera sistemleri gibi apartman giriş kontrol, site giriş kontrol ve villa ve müstakil evlere giriş kontrol amaçlı olarak sıklıkla kullanılmaktadır.
    Görüntülü diafon sistemi kullanmanın avantajları nelerdir?
    • Tanınmayan ya da şüpheli şahısların binaya girişi engellenebilir.
    • Sitelerde ya da apartmanlarda daireler arası sesli ve görüntülü konuşma sağlanır.
    • Güvenlik kameraları ile bağlanılarak site içerisindeki diğer alanlar (çocuk oyun alanları, otopark vb.) görüntülenebilir.
    • Yangın alarm sistemleri ya da hırsız alarm sistemleri gibi sistemlere entegre edilebilir.
    • Akıllı ev otomasyonları ile uyumlu çalışmaktadır.

    İlginizi Çekebilecek Ürünler

    Yorumlar

    Bu blog yazısı ile ilgili yorum bulunamadı!

    Yorumunuzu Yazın

    WhatsApp İletişim